2016. február 25., csütörtök

Gyári DVD filmek -5db- - Jelenlegi ára: 700 Ft

1.  Gyöngyvirágtól lombhullásig         Tetszési index   IMDb: 8, 6
színes, magyar természetfilm, 88 perc, 1953
A film drámai egységbe foglalja a Dunatáj változatos növényvilágának, a Szekszárd és Baja között elterülő Gemenci ártéri rezervátum kis és nagy vadjainak, hasznos és kártékony madarainak életét. Bár megszokott jelenségeket helyez nagyító alá, a szakértő szemével láttatva az eseményeket, bevezeti a nézőt a természet lüktető, újra meg újra meginduló életének megismerésébe. Nemcsak a madárfészkek titkai tárulnak fel, láthatóvá válik a létért való küzdelem keménysége is. Így a jelenetek, szépségükön túl, izgalmasak és szórakoztatóak. Alkotójuk méltán kapott Nagydíjat Velencében, 1953-ban.
2.  Moulin Rouge  Tetszési index IMDb: 7, 6
 színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál zenés dráma, 127 perc, 2001 
Párizs, a századfor! dulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető - kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába.
3.  Vatel            Tetszési index       IMDb: 6, 6
színes, magyarul beszélő, francia-angol filmdráma, 117 perc, 2000
1671 - François Vatel (Gérard Depardieu), a büszke, de megöregedett és anyagilag tönkrement Condé herceg (Julian Glover) hűséges inasa. A hercegnek szüksége van XIV. Lajos király (Julian Sands) kegyére, és abban reménykedik, hogy a hollandok elleni új hadjáratban az uralkodó kinevezi a hadsereg vezérévé. Condé csak a királyt ismeri el maga fölött, s! úgy dönt, az udvarral együtt meghívja vendégségbe. Va! telre vár a feladat, hogy Chantilly kastélyát a fogadásra alkalmassá tegye és megszervezze a háromnapos ünnepséget, amelynek éjjel-nappal káprázatosnak kell lennie. A feladat sikeres végrehajtása érdekében Vatel befogja az egész szolgahadat, férfiakat és nőket, fiatalokat és idősebbeket, akik mind azon munkálkodnak, hogy a király elégedett legyen. Megtervezi az ünnepséget, összeállítja az ételsort, s olyan látványosságokról gondoskodik, amik elragadtatást váltanak ki a királyból. A nyüzsgés kellős közepén Vatelt elcsábítja Anne de Montausier, a királyné kegyence, aki után a király is epekedik.
Szereplők: Gérard Depardieu, Uma Thurman, Tim Roth, Julian Sands
4.  Suriyothai legendája (Suriyothai)  Tetszési index IMDb: 6, 5 
színes, magyarul beszélő, thaiföldi kalandfilm, 132 perc, 2001
A középkorban játszódó történet Suriyothai sziámi hercegnő életét mutatja be. A ! legendás hercegnő élete során számtalanszor bizonyítja be, hogy képes feláldozni saját boldogságát országa boldogulásának az érdekében.
Fiatal lányként, hogy országát megmentse a politikai felosztottságtól, igaz szerelmétől megválik, és érdekházasságot köt. Az évek folyamán hűségesen kitart férje mellett, védi és támogatja a hatalmi harcokban, és végül a csatamezőn is ott áll mellette.
Szereplők: M. L. Piyapas Bhirombhakdi, Johnny Anfone, Sarunyu Wongkrachang, Sorapong Chatree
5.  Tai-Pan       Tetszési index  IMDb: 5, 5 
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 120 perc, 1986
1839-ben a talpraesett hajós kereskedő Dirk Struan Kínában jár. A császár hadat üzen a külföldi kereskedőknek az illegális ópiumeladás és a kínai hivatalnokok korrupciója miatt. Az európaiaknak el kell hagyniuk az országot, ám Struan, akit a helyiek Tai-Pannak, a "Legfelsőb! b vezérnek" is hívnak, új tervet eszel ki. Letelepedik Hongkongban! , amelyet meg akar szerezni Őfelsége, az angol királynő számára. Közben szerelmi viszonyt kezd egy kínai rabszolganővel. Egy nap kiköt egy hajó a férfi fiával, aki rossz híreket hoz hazájából, Skóciából. Rajta kívül, váratlanul felbukkan még Struan régi vetélytársa, a kegyetlen és bosszúálló Tyler Brock.
szereplő(k): Bryan Brown, Joan Chen, John Stanton, Tim Guinee, Bill Leadbitter, Russell Wong


Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2016-03-17 10:00 . Gyári DVD filmek -5db- - Jelenlegi ára: 700 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése