2020. április 27., hétfő

Nikon Cooplix SQ fényképezőgép! Akku. hiányos. - Jelenlegi ára: 2 990 Ft

Eladó, vagy cserélhető
Nikon Coolpix SQ tipusú fényképezőgép!
TESZTELETLEN!
Az első kép az internetről származik, nem a termékről készült!
3 x optikia zoom
A képeken látható állapotban.
Hiba/hiány: Akkumulátor leszorító fém hiányzik, akku. hiány miatt teszteletlen!
Akku típusa:   EN-L2 Li-ion akku (3, 7V, 1000 mAh)
Dokkoló nincs (töltő), memória kártya nincs!
Garancia nincs rá! A termékért 3 napon belül jelentkezzen a vevő, 7 napon belül rendezze az anyagiakat.
Csere érdekel :
-MOBILTELEFONOK (régi, új, használt , rossz, retro, stb)-gyűjtöm és javítom őket.
-KONZOLOK és tartozékai, videojátékok.
-LAPTOPOK (régiek is)
Posta:
Ajánlott levél: 560 Ft
Csomag 1245 Ft
Csomagautomata: 700 Ft.
UV Nincs!
Kp vagy utalás.
Csere esetén:
Megkapom a termékedet, utána postázom az enyémet.
A Nikon Coolpix SQ messziről talán leginkább a Fujifilm FinePix F401/410-re hasonlít. Ez elsősorban a négyzetes külsőnek köszönhető. Míg a Fujifilm FinePix F410 optikája a gépvázból bújik elő, addig a Nikon SQ elforgatható résszel rendelkezik, mely magában rejti az optikát is. Az elforgatható optikának megvannak a maga előnyei, pl. fej fölül, vagy föld felszínéről történő fotózáskor lehet hasznos, sőt akár magunkkal szembe is fordíthatjuk, ekkor az LCD-n egy kisebb képen látjuk saját portrénkat. Ezt a tulajdonságát más Coolpix gépektől örökölte (pl. Coolpix 4500). További örökölt jó tulajdonság a kiváló makró-képesség. Ezek tetejébe még egy vadonatúj kialakítású LCD is jön, ami hihetetlen jól látható igen erős nyári napsütéskor is.
A különleges kialakítású gépbe 1/2, 7″ tokozott méretű, 3, 34 millió pixeles CCD került. Legnagyobb felbontásban így a kissé szokatlan 2016× 1512 pixeles képeket kapjuk. Kisebb felbontást választva lehetőségünk van 1600× 1200, 1024× 768 és 640× 480 pixeles fotók készítésére is. A képek háromféle minőségi fokozatban menthetők el: Fine, Normal, Basic. A legkisebb veszteségű Fine módban 90%-os minőségű JPEG fájlokat kapunk. Kár, hogy ennél kisebb veszteséggel nem dolgozhatunk, bár ez is elegendő minőséget nyújt hobbifotózáshoz. A Fine képek 3 Mpixelen 1, 2-1, 3 MByte-os fájlokat eredményeznek. A Nikon hűséges a CompactFlash-hez, így ebbe a gépbe is ilyen kártyát illeszthetünk, de csak Type I-est.
A felvételek ISO70 érzékenységgel készülnek, de az automatika megnövelheti ezt az értéket. Kézzel sajnos nem állíthatunk érzékenységet. A zársebesség 2 és 1/2000 mp közötti lehet, ezt az automatika mátrix, középre-súlyozott, vagy szpot méréssel állítja be. A 2 mp-es záridő segítségével akár éjszakai felvételek is készíthetők.
A gép optikája F2, 7-4, 8 fényerejű, fókusztávolsága 5, 6-16, 8 mm, mely kisfilmes formátumra vetítve 37-111 mm. Az optika teljes átfogását 20 fokozaton keresztül érhetjük el. Ez egy 3x-os zoomátfogású optikánál igen szép érték, átlagos esetben ennek fele szokott rendelkezésre állni. Így tehát egy igen pontosan beállítható optikával dolgozhatunk. A rekesz mérete többféle értéket vehet fel, egészen F8, 8-ig. Ezt is csak az automatika választhatja meg.
Normál esetben a legkisebb tárgytávolság 30 cm, de makró állásban akár 4 cm-es közelponttal is dolgozhatunk. Makrózáskor optikai zoom is használható, sőt célszerű is használni, hiszen a legnagyobb nagyítást körülbelül az optika középállásánál érhetjük el. A makróra jól használható fókusztávolságokat a gép zöld színnel jelzi a zoomskálán. A legkisebb befogható terület így akár 25 mm-es is lehet, ami kiváló makró-képességet jelent. Ennyire jó makróval, torzítások nélkül még nem találkoztunk.
Az élesség-állítás csak automatikusan történhet, kézi fókuszálása nincs lehetőség. A gépen átnézeti kereső nem található. Most bizonyára néhányan azt gondolják, hogy erős napsütésben emiatt szinte használhatatlan lesz a gép. Nos, mi is örömmel tapasztaltuk ennek ellenkezőjét. A kezelési útmutatóban csak nemes egyszerűséggel “ továbbfejlesztett fényerő-vezérlés” -nek nevezik az LCD új megoldását. Ennek segítségével igen erős napsütésben is tökéletesen látható képet láthatunk az LCD-n. Nagyon jó lenne, ha ezután minden gépben ilyen LCD-t találnánk, mert tényleg nagyszerűre sikerült, ráadásul a 1, 5″ -os megjelenítő felbontása is kellemes, mintegy 118e pixel.
Automatikus módon kívül téma-automatikával is dolgozhatunk, ekkor a következő témákat választhatjuk ki a menüből: portré, beltéri, éjszaki portré, sport, strand/hó, tájkép, naplemente, alkonyat/pirkadat, éjszakai tájkép, makró, múzeum, tűzijáték, másolat, ellenfény, panoráma.
A fényképezőgéppel sorozat felvétel is készíthető, összesen 4 kép menthető el, 1, 3 kép/mp sebességgel, így tehát 3 mp időtartamig tudunk sorozatfelvételt használni. A fehér-egyensúly az automatikus beállításon kívül napfény, felhős, izzó, fénycső, vaku értékre állítható, valamint kézi beszabályozással is megadható.
Mozgóképek felvételekor a gép hangot is rögzít, a felvétel maximális hossza 40 mp, a felbontás 320× 240 pixel. Videófelvétel közben az optikai zoom nem használható, a szükséges fókusztávolságot a felvétel megkezdése előtt kell beállítanunk. A videófelvétel közben az élességállítás sem működik, így a felvétel megkezdésekor érvényes fókusszal kell végig dolgozni. A fénymérés viszont aktív a felvétel során is.
Lejátszás esetén a kész felvételekbe 1, 2x-6x mértékig lehet belenagyítani. A kész képekhez hangmegjegyzés is fűzhető, ez főleg turistáknak hasznos segítség, hiszen így nem kell lejegyezni, hogy melyik fotó mit ábrázol.
A fényképezőgép optikáját kikapcsolt állapotban egy védőkupakkal óvhatjuk a környezeti hatásoktól.
Az állványmenet műanyagból készült, az optikai tengelytől 2 cm-re található. Mivel a kártyát és az akkumulátort a gép oldalán kell cserélni, így állványra helyezett gépnél is minden további nélkül cserélhetők maradnak.
A gépet EN-L2 jelű, 3, 7V-os, 1000 mAh (3, 7 Wh) kapacitású Li-ion akkumulátor látja el energiával. A kezelési útmutató szerint egy feltöltéssel kb. 65 percen keresztül üzemeltethető bekapcsolt LCD-vel.
A bekapcsolás után 3 mp-cel később jelenik meg az élőkép, ez átlagos késleltetést jelent. A fókuszálás sebessége gyors és közepes közötti, nagylátószög esetén 0, 5-0, 8 mp, tele állásban 1-1, 5 mp, makró esetén akár 2, 5 mp lehet. Gyenge megvilágítás esetén az autofókusz munkáját zöld színű AF segédfény segíti elő, ennek hatótávolsága 2 m körüli. Az élesség-állítás területét 9 fókuszpont közül a fotós is kiválaszthatja, igaz ez a 9 fókuszpont meglehetőségen a kép közepére koncentrált. A vaku a szokásos módokban működhet: automatikus, derítés, kikapcsolt és vörös-szem effektus csökkentő.
A géphez dokkoló-állomás is jár, mely egyben az akkuk töltését is megoldja. A töltést maga a dokkoló-állomás is képes elvégezni, de a gépet a dokkolóra helyezve a gépen belül is töltődik az akku.
A fényképezőgép CompactFlash Type-I kártyát fogad. A gyári összeállításban 16 MB-os kártyát mellékelnek, ez azonban nem túl nagy kapacitású, így már a gép vásárlásakor érdemes beszerezni egy 128 MB kapacitású kártyát.
A fényképezőgép dobozába a gépen kívül a következők kerültek:
EN-L2 Li-ion akku (3, 7V, 1000 mAh)


Jelenlegi ára: 2 990 Ft
Az aukció vége: 2020-04-27 20:51 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése